Ideeën en best practices

Cyberveiligheid: een zaak van iedereen!

Deel uw best practises en innovatieve ideeën, zo strijden we samen tegen de cybercriminelen.

U vindt op deze pagina inspirerende tips en getuigenissen van internetgebruikers die graag hun kennis delen met bedrijfsleiders en zelfstandigen.

In mijn bedrijf is er Wifi beschikbaar voor de bezoekers. In het verleden afficheerde ik de Wifi-code aan het onthaal. Maar dit was een beetje te riskant. Nu wijzig ik de code regelmatig. De code is te verkrijgen alleen nog op aanvraag bij het onthaalpersoneel. Wij drukken kleine fiches met de code af.

Toen mijn laptop werd gestolen, verloor ik alles in een oogwenk! Nu gebruik ik ingewikkelde wachtwoorden op al mijn apparaten en maak ik regelmatig een back-up van de gegevens van mijn bedrijf die ik op een externe harde schijf bewaar, buiten het bedrijf. Eén keer, maar geen twee keer !

Een paar maanden geleden was ik een paar dagen niet op mijn bedrijf aanwezig. Toen ontving mijn secretaresse een mail, naar verluid van mij, met de vraag om een dringende betaling te doen. Ze vond dit niet vreemd. De mail was ondertekend met mijn naam..... Als gevolg daarvan werd mij heel veel geld afhandig gemaakt. Sindsdien heb ik een zeer duidelijk intern protocol ingevoerd om alle betalingen te verwerken! En in geval van twijfel moet het personeel mij op mijn gsm contacteren.