Ontdek onze tips

U kunt uw bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen met behulp van enkele basisacties. Deze rubriek introduceert een aantal hulpmiddelen voor het verbeteren van de cyberbeveiliging van uw organisatie. Cyberaanvallen kunnen aanzienlijke financiële gevolgen hebben en uw online reputatie schaden. Denk daar aan!

Nadat u de basisacties heeft geïmplementeerd kan u nog een stap verder gaan in de bescherming van uw bedrijf. U kan zelfs opteren om een echte onderneming 2.0 te worden. Meer info.

Shield security
Sensibiliseer uw medewerkers

De beveiliging van het bedrijf, de informatie en de gegevens belangt iedereen aan! De eerste regel die gevolgd moet worden, is om al uw werknemers te informeren en te sensibiliseren over en voor cyberbeveiliging.

Shield security
Bewaar uw informatie

Back-up, cloudservices, ... U moet zorgen voor een efficiënte back-up van uw gegevens en deze regelmatig testen.

Shield security
Voer updates uit

Werk regelmatig uw besturingssystemen en software bij. 

Shield security
Beveilig de toegang en de infrastructuur

Niet iedereen heeft toegang tot uw computers en uw netwerk! Bepaal welke apparatuur toegang heeft tot de bedrijfsinformatie en beveilig deze.

Shield security
Gebruik sterke wachtwoorden

Bescherm al uw apparaten met een veilig, vertrouwelijk wachtwoord en vernieuw dat regelmatig.

Shield security
Installeer antivirus en een firewall

Installeer een antivirus-, firewall- en inbraakpreventie- en detectieprogramma's. Op alle servers, werkstations en mobiele apparaten.

Shield security
Beheer incidenten

Een incident doet zich per definitie onverwacht voor. Bereid u dus nu voor om er zo goed mogelijk mee om te gaan en schade zoveel mogelijk te voorkomen.