Identificeer cyberveiligheidsrisico's en prioriteiten (bijvoorbeeld welke informatie te beschermen en hoe) voor uw bedrijf.
Stel procedures op voor de aankomst en het vertrek van gebruikers (personeel, stagiaires, ...)
Plan en voer regelmatig beveiligingscontroles uit.
Deze woordenlijst is gebaseerd op verschillende bronnen: Larousse, Robert, Belgische en Europese wetgeving, lexica van het Agence wallonne des Télécommunications (AWT), BSI Group, het Amerikaanse CERT, SafeOnWeb alsook andere officiële informatiebronnen (Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), ANSSI, …).
Bekijk linkWie heeft toegang tot internet, uw intranet, uw opslagruimte, wie kan uw documenten en gegevens raadplegen en/of delen ?
Raadpleging van bepaalde sites (bijvoorbeeld pornografisch), e-mails voor niet-professionele doeleinden, bewaring van persoonlijke bestanden op de hardware van het bedrijf, verzenden van bestanden die te groot zijn, enz.
U kunt uw werknemers bijvoorbeeld een test aanbieden over 'hoe een phishing-e-mail te herkennen'.
Bekijk linkStel aan uw medewerkers voor om de digitale gezondheidstest uit te voeren. In deze test moeten ze 15 vragen beantwoorden over updates, back-ups, phishing, virusscans en wachtwoorden. Aan het einde van de rit kunnen ze hun resultaat vergelijken met de digitale gezondheidsindex!
Bekijk linkDe Cyber Security KIT kan u helpen om uw personeel te sensibiliseren voor cyberbeveiliging. Ze werd speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven, door de Cyber Security Coalition en het Center for Cybersecurity Belgium (CCB).
De kit biedt u praktische tools voor een interne sensibiliseringscampagne over cyberbeveiliging. Vier belangrijke onderwerpen komen aan bod: de versterking van wachtwoorden, de herkenning van phishing-e-mails, de strijd tegen social engineering (manipulatie om vertrouwelijke informatie te verkrijgen) en het beheer van de persoonlijke gegevens van klanten.
Bekijk link